Obrázek kategorie Repre4sc Blog

Repre4sc Blog

Aneb co se u nás děje...

Jirka Vašina

Jmenuji se Jirka, narodil jsem se v Karviné, je mi 28 let a dělám extrémní kanoistiku na divoké vodě.

Začal jsem v roce 2007 jako malý vodní slalomář a pádlo držím až doteď. V podstatě se celý můj život točil vždy okolo vody a z bubliny sportu jsem nevypadnul už vůbec. Vystudoval jsem Fakultu Tělesné Výchovy a Sportu na UK, veškeré mé koníčky se točí okolo sportu a dokonce i moje práce je sport (trenér vodního slalomu).

Do roku 2022 jsem ještě vrcholově trénoval na závody vodního slalomu, ale poslední dva roky se už primárně věnuji extrémní kanoistice na divoké vodě a ve slalomu dělám primárně reprezentačního trenéra juniorských závodníků.

Přechod na extrémní kanoistiku byl pro mě celkem jasný. Je to víc kreativní, víc drsný, větší adrenalin, ale hlavně skvělá parta lidí, která má stejnou ideu: Bavit sebe a lidi okolo svým sportem a energií, kterou do toho dáváme a posovat hranice vždy o kousek dál.

Motto na závěr? Asi žádný konkrétní nemám, ale tak nějak se držím toho, že je potřeba do všeho jít s totálním nasazením, pozitivní energiíradostí, protože nikdy nevíš co ti zrovna přijde do rány a jak tě to v životě může posunout. Hlavně být pozitivní člověk a šířit kolem sebe prdel a radost

Přejít do fotogalerie